sEdAp!!??

Oktober 8 2009
0045
dikala malam bulan x brapa mengambang..5 6 orang rkan kelaparan..dicapainya kunci ketera dengan kata sepakat ingin menjamu selera..destinasi??.."pergi la mana kedai yang sedap",sapaan seorang rakan di dalam kereta yang dinaiki penuh ibarat ikan sardin KELAPARAN...
seperti biasa,destinasi mstilah yang dekat2 aja..
jauh2 satgi mengundang kurang senang dari segi beberapa aspek yang perlu di'hidden'kan..
stereng diputarkan mengikut arah ke 25 jam di bandar universiti..Universiti mana??haa!!!
yang tu la kita x tahu..spanjang perjalanan.,menu yang ingin di 'order' telah dibncangkan..maklumla,kalau 'order' bnda yang sama..msti x sedap..
sampai ja,,celapak duduk..LAPAQ,heee...mai la hamba Allah menyapa..mao 'order' apa??
sorang demi sorang habaq dekat dia benda alah apa yang nk diisi dalam perut..
tunggu punya tunggu..mcm2 cerita dah dikongsikan oleh 5 6 orang rakan nie...maka,,
sampailah makanan mereka..tapi,..tuan punya badan yang order maggie goreng belum sentuh lagi pinggan itu,dah dicapai oleh seorang rakan yang meng'order' benda lain..maklumla,,kami mengamalkan sistem butter,.,.hee..
dok tak dok dia meghaban.."ishk!!,baik ampa x yah makan,baik ampa x yah tengok,satgi x lalu pulak!!"...
dia nie pasai pa??dah mkanan orang len sampai dlu dia x bagi makan pulak..
apa nie??

haa...
dlam citer momok ada kan babak makan cacing yang disangka mee goreng pak ** apa tah nama dia..sama la ngan kes kami nie..bkan cacing la..rupanya meggie tu dah dipenuhi ulat yang dtang daripada ayam tu..
iskh2..!!uuwwwhheekkkk??!!...
ulat yang kechil2 tu merayap rayap ja dalam pinggan..
"mana bleh tahan beb"..ayat yg slalu digunakan oleh en. business..

apa lagi...naik hangin la kami nie..
dah la lapaq,..antaq ulat plak..

last2 kami batalkan semua pesanan kami tadi...*bleh tahan gak ayat nie!!
kami angkat kaki trus pergi ke kedai makan lain..
tapi.,perasaan berjaga jaga maseh ada..sbelum makan di kedai tu,..makanan dipastikan supaya sempoi tanpa sebarang gangguan bendasing..
heee...
alhamdulillah!!
semua selamat..



*p/s nak makan pastikan gerai yang dipilah adalah sempoi dan bersih

1 comments:

hirumi said...

sedap ooo! lazat lemak manis+krim lagi tu!nyam2. nnt kita order lg k.